Steklarna Hrastnik

Spletna trgovina napis

Korporativne informacije

 

 y1f1l1 

Novice

TOP finalisti HR&M konference 2019

Projekt naše steklarne za področje zaželenega delodajalca so opazili tudi strokovnjaki s kadrovskega področja.


Naš projekt SKUPAJ V NOVE ZGODBE oz. pozicioniranje Steklarne Hrastnik kot zaželenega delodajalca je bil izbran za TOP finalista! Projekt je naš direktor sektorja za kadre in splošne zadeve, Ivan Papič, predstavil tudi na včerajšnji HR&M konferenci 2019, ki je potekala v Ljubljani. Po odlični prezentaciji, ki je navdušila tudi občinstvo, je sledila slavnostna podelitev.


Ponosni smo, da smo se uvrstili med dva TOP finalista med velikimi podjetji ter na koncu prejeli priznanje za naše delo. S projektom smo dokazali, da smo na dobri poti, da delamo dobro, ponujamo veliko in razmišljamo kreativno. Pokazali smo, kako skrbimo za zavzetost, motivacijo, zadovoljstvo, dobro počutje in zdravje zaposlenih. Ter da je skrb za osebni in karierni razvoj na prvem mestu.


Iskrene čestitke tudi vsem ostalim prejemnikom priznanj in nagrad – vsem je namreč skupna skrb za razvoj in boljšo prihodnost.

 

KKK 1

KKK 2 KKK 3

KKK 4 KKK 5

Z zaposlenimi želimo graditi zgodbo o partnerstvu

Kadrovska strategija, izobraževalni programi, vloga coachinga  kot učinkovitega orodja osebnega in profesionalnega razvoja, opolnomočeni zaposleni, pripravljeni na izzive prihodnosti, ki jih prinaša industrija 4.0. v delovno okolje (ki se spreminja, zahteva nove tehnologije, nove kompetence, nova znanja) so bile teme pogovora Ivana Papiča, kadrovskega direktorja Steklarne Hrastnik za Radio Slovenija. Prisluhnite zanimivemu pogovoru TUKAJ.

Steklena skulptura za najprestižnejšo nagrado na področju parfumerije iz Steklarne Hrastnik

Steklarna Hrastnik podira mejnike in utrjuje svoj položaj v segmentu parfumerije. To dokazuje tudi dogovor o dolgoročnem sodelovanju z organizacijo The Fragrance Fundation France, za katero so izdelali skulpturo za najprestižnejšo nagrado na področju parfumerije FiFi. Steklarna Hrastnik je skulpturo, totem parfumskih stekleničk, ustvarila v sodelovanju s priznano oblikovalko Sylvie de France in podjetjem Quadpack. Skulptura je izdelana iz trajnostnih materialov, stekla, lesa in organskega bombaža ter odraža vrhunskost v dizajnu, izdelavi in odgovornost do okolja.


Nagrada FiFi se podeljuje za izjemne dosežke na področju parfumerije, ki so bili predstavljeni na trgu v preteklem letu in izstopajo zaradi dišave, embalaže ali komunikacije. Ker gre za nagrajevanje odličnosti in inovativnosti na področju parfumerije, v fundaciji želijo, da to odraža tudi skulptura, poleg tega pa mora biti trajnostno zasnovana. Izbira stekla in lesa kot trajnostnih materialov je bila logična, izziv pa je bilo uresničiti idejo, da s pomočjo transparentnosti stekla, prikažemo, da dišave prinašajo svetlobo v naša življenja. Izziv pa je predstavljala »nadgradnja«, torej izdelati skulpturo, ki bo s svojo transparentnostjo izražala idejo, da dišava prinaša svetlobo, so izpostavili v Steklarni Hrastnik.

 

Skulptura, na kateri so reliefno upodobljene parfumske stekleničke, je rezultat vrhunske tehnologije in znanja hrastniških steklarjev. Odlikuje jo tudi izjemna optika, čistost stekla in precizen odtis oblik stekleničk.  

 

Trajnostni materiali sporočajo odgovornost do okolja

 

»V Steklarni Hrastnik smo navdušeni nad zaupanjem, ki nam ga je z izborom podelila The Fragrance Fundation France. Z odgovornostjo in veseljem smo sprejeli izziv in v sodelovanju z oblikovalko Sylvie de France pripravili vrhunski izdelek,« je ob zaključku zahtevnega projekta povedal Peter Čas, generalni direktor Steklarne Hrastnik. Steklarna uporablja najsodobnejšo, avtomatizirano in okolju prijazno tehnologijo, s čimer zagotavljajo visoko kakovost izdelkov ter  znižujejo vplive na okolje in tako gradijo zgodbo trajnostno usmerjenega podjetja.

 

Izdelava totema parfumskih stekleničk je torej še en dokaz, da je Steklarna Hrastnik sposobna izpeljati tehnično najzahtevnejše projekte tudi v razmeroma kratkem času, tako večje kot butične serije. »Steklarna Hrastnik je z izdelkom, odzivnostjo, vrhunsko proizvodnjo, strokovnostjo zaposlenih, uporabo različnih tehnik in nenazadnje z odnosom do ustvarjanja s steklom, pokazala, zakaj so zaupanja vreden partner. Z veseljem jih lahko priporočim tudi drugim partnerjem,« je zadovoljstvo s sodelovanjem s Steklarno Hrastnik izrazila oblikovalka Sylvie de France.

 

Za Steklarno Hrastnik je omenjeni projekt pomemben tudi z vidika prihodnjih poslovnih partnerstev v segmentu prestižne parfumerije, saj bo njihovo ime tudi na ta način poneslo po vsem svetu. The Fragrance Fundation namreč deluje v ZDA, Franciji, Nemčiji, Italiji, na Japonskem, v Rusiji, Združenih arabskih emiratih in Veliki Britaniji, med nagrajenci FiFi pa so bile globalno prepoznane blagovne znamke, kot so Chanel, Kenzo, Hermes, Chloe, Givenchy in Gucci.

 

Fragrance foundation pokal 2 Skulptura 1

 

 Slika v polni ločljivosti:

Podpis pisma o nameri poslovnega in razvojnega sodelovanja med srednjo šolo za strojništvo, mehatroniko in medije ter Steklarno hrastnik

Partnersko sodelovanje med gospodarskimi družbami in šolami pripomore k razvoju družbe in je ključno za številne izzive, ki jih prinašajo nove priložnosti ter novi izzivi na področju zaposlovanja. Zato je Steklarna Hrastnik s Šolskim centrom Celje sklenila poslovno in razvojno sodelovanje. Tako bomo med drugim gradili razvojno in raziskovalno delo, sodelovali na projektih, omogočali praktično izobraževanje ter prenos znanj, spretnosti in veščin.

Veselimo se izzivov, ki so pred nami - saj zaupamo, da bomo le s sodelovanjem dosegali odlične rezultate ter mladim omogočali zanesljiv vstop na trg dela.

 

Partnersko sodelovanje 2019

Steklo. Trajnostni izdelek.

Z uporabo trajnostnih izdelkov lahko sleherni posameznik prispeva k zmanjševanju količine odpadkov ter s tem k manjši obremenitvi okolja. Z akcijo Občine Hrastnik in Steklarne Hrastnik je vsako gospodinjstvo v Hrastniku prejelo brezplačno steklenico za vodo Diabolo. Steklenico smo tudi lično gravirali z napisom Moj Hrastnik, lep in čist. S tem vas spodbujamo tako k uporabi steklene embalaže, večkratni uporabe embalaže ter k pitju vode iz pipe. S tem podpiramo splošno skrb za okolje kot tudi zavezo naše steklarne za trajnostno gospodarjenje z vodnimi viri v vseh oblikah.

 

steklenica hrastnik lep in čist
FOTO: steklenica Hrastnik lep in čist

DPPpolni

DRUŽINI PRIJAZNO PODJETJE

Steklarna Hrastnik je novembra 2011 prejela osnovni certifikat Družini prijazno podjetje

zaposleni

SKRB ZA ZAPOSLENE

Zavedamo se, da so motivirani zaposleni, opremljeni z znanjem in vizijo podjetja, naša...

Več

okolje

SKRB ZA OKOLJE

Veliko pozornosti namenjamo varovanju okolja. Odgovornost do okolja je za Steklarno...

Več

nagrade

NAŠE NAGRADE

Steklarna Hrastnik se je na izboru Zlata nit 2012 uvrstila med finaliste v kategoriji velika podjetja in prejela...

CertifikatAAANaslovna slo

NAŠI CERTIFIKATI

Mednarodni sejem Ambiente je Steklarni Hrastnik podelil certifikat Ethical Style Guide.

Več

POVEŽITE SE

y1 f1 l1p1

Nas želite kontaktirati?

  1. Kontakti
  2. Kje smo
crta  TELEFONSKA 
  ŠTEVILKA

  03 56 54 600
crta  TELEFONSKA 
  ŠTEVILKA

  03 56 54 623
crta  ELEKTRONSKI 
  NASLOV
  
 
EBA2014 15Logo ambasador