Steklarna Hrastnik

Spletna trgovina napis

Korporativne informacije

 

 y1f1l1 

Prestižna nagrada Red Dot 2016 za Puzzle Steklarne Hrastnik

Steklena skodelica Puzzle iz Steklarne Hrastnik je prejela Red Dot nagrado na področju produktnega dizajna, za katero se je potegovalo več kot 5000 prijavljenih izdelkov. Nagrada je dodatna potrditev inovativnim in strokovno podkovanim zaposlenim v Steklarni Hrastnik, saj so Puzzle kot prvi tridimenzionalno zložljivi stekleni izdelek na svetu rezultat lastnega dizajna, razvoja in proizvodnje.


Odločitev žirije je Andrej Božič, generalni direktor Steklarne Hrastnik pospremil z besedami: »Ponosni smo, da je 41 članska mednarodna komisija podelila prestižno nagrado Red Dot našim steklenim skodelicam Puzzle. To je hkrati dodatna potrditev, da delamo dobro, potrditev inovativnosti naših industrijskih oblikovalcev ter tehničnega znanja našega razvoja in proizvodnje.« Steklarna Hrastnik ponuja svojim strankam celotno storitev - od oblikovanja, razvoja orodij, proizvodnje tehnično dovršenih steklenih izdelkov v manjših ali velikih količinah do končnega dekoriranja, če to zahteva naročnik. Njihovi oblikovalci tako poznajo tehnologijo in procese ustvarjanja steklenih produktov. Ravno zato pri oblikovanju produkta zadostijo željam tudi najzahtevnejših kupcev, a ob tem hkrati skrbijo za optimalne stroške končnega produkta.  

Puzzle – prvi tridimenzionalno zložljivi stekleni izdelek na svetu
»Puzzle so rezultat ideje, v kateri sem združil estetsko in uporabno vrednost izdelka, saj uporabniku omogočajo številne možnosti uporabe, jih popeljejo v lasten svet ustvarjanja in eksperimentiranja. Prav ta raznolikost uporabe, izjemna 3D modularnost, možnost zlaganja v širino in višino pa Puzzle odlikujejo kot edinstven in unikaten izdelek.« je ob tej priložnosti povedal oblikovalec nagrajenega izdelka Grega Likar iz Steklarne Hrastnik. Puzzle kot prvi 3D stekleni izdelek na svetu pa so lahko zaživele šele ob tehnično dovršeni izdelavi in trdnosti stekla, proizvedenega v Steklarni Hrastnik, ki dosega lesk kristala in ne vsebuje težkih kovin.
V Steklarni Hrastnik se zavedajo pomena sobivanja z okoljem, družbene odgovornosti, zato del prihodkov iz naslova prodaje Puzzel vračajo v okolje s ciljem in željo omogočiti študentom pridobivanje praktičnih izkušenj, torej prenos teoretičnega znanja s fakultete v prakso.

Red Dot – ena najbolj zaželenih nagrad za oblikovanje na svetu
Red Dot velja za eno največjih in najbolj prestižnih tekmovanj na področju oblikovanja izdelkov na svetu. Na letošnjem tekmovanju je sodelovalo 5.214 izdelkov, nagrado pa je prejelo le 1,5 odstotka prijavljenih. Mednarodna 41 članska strokovna komisija je ocenjevala kategorijo produktnega oblikovanja po kriterijih inovativnosti, funkcionalnosti, uporabni in dejanski kakovosti, ergonomiji, trpežnosti, simbolični in emocionalni vsebini, detajlih in ekološki osveščenosti.

Več o steklenih skodelicah Puzzle najdete na:
http://www.puzzle-sh.com/sl/
http://www.hrastnik1860.com/
Več o nagradi Red Dot najdete na:
http://en.red-dot.org/2026.html

 

Puzzle gift darilo Puzzle how to use1 uporaba1 Puzzle how to use3 uporaba3

Puzzle stacking possiblities1  zlaganje1 Puzzle stacking possiblitites2  zlaganje2 Puzzle how to use2 uporaba2

Red Dot

 

Slike v visoki ločljivosti si lahko prenesete tukaj:

 

 

 

DPPpolni

DRUŽINI PRIJAZNO PODJETJE

Steklarna Hrastnik je novembra 2011 prejela osnovni certifikat Družini prijazno podjetje

zaposleni

SKRB ZA ZAPOSLENE

Zavedamo se, da so motivirani zaposleni, opremljeni z znanjem in vizijo podjetja, naša...

Več

okolje

SKRB ZA OKOLJE

Veliko pozornosti namenjamo varovanju okolja. Odgovornost do okolja je za Steklarno...

Več

nagrade

NAŠE NAGRADE

Steklarna Hrastnik se je na izboru Zlata nit 2012 uvrstila med finaliste v kategoriji velika podjetja in prejela...

CertifikatAAANaslovna slo

NAŠI CERTIFIKATI

Mednarodni sejem Ambiente je Steklarni Hrastnik podelil certifikat Ethical Style Guide.

Več

POVEŽITE SE

y1 f1 l1p1

Nas želite kontaktirati?

  1. Kontakti
  2. Kje smo
crta  TELEFONSKA 
  ŠTEVILKA

  03 56 54 600
crta  TELEFONSKA 
  ŠTEVILKA

  03 56 54 623
crta  ELEKTRONSKI 
  NASLOV
  
 
EBA2014 15Logo ambasador