Steklarna Hrastnik

Spletna trgovina napis

Korporativne informacije

 

 y1f1l1 

Steklarna Hrastnik z nadgradnjo in povezovanjem procesov dviga konkurenčnosti

V Steklarni Hrastnik poteka prenova ERP sistema. To je eden ključnih projektov na poti transformacije Steklarne Hrastnik v pametno tovarno. Projekt poteka pod imenom SHINE. Nov ERP sistem bo omogočil integrirane povezave med različnimi poslovnimi oddelki, ob sočasno izvedeni optimizaciji procesov, kar bo dodatno dvignilo učinkovitost steklarne in prispevalo k zadovoljstvu kupcev. V izvedbo aktivnosti je vključena širša projektna skupina 45 sodelavcev iz Steklarne Hrastnik  in zunanji izvajalec na projektu podjetje Askit.

 

Sočasno s prenovo ERP sistema pa v steklarni uvajamo nov dokumenti sistem in povezujemo več vzporednih procesov v proizvodnji. Med njimi tudi sistem za upravljanje proizvodnje, ki sicer predstavlja pomembno podporo našemu poslovanju in je v dobršni meri plod razvoja enega od naših sodelavcev.

 

Digitalizacija vstopa skozi velika vrata
V proizvodnji tako že poteka tudi projekt digitalizacije na ravni, kjer želimo v prvi fazi ločiti poslovno omrežje od proizvodnega omrežja. V drugem koraku je želja povezati vso senzoriko na strojih na skupni SCADA sistem, katerega vloga je nadzorovanje in krmiljenje različnih tehnoloških procesov z računalnikom. V tretjem koraku pa bomo izvedli vzpostavitev novega sistema za krmiljenje proizvodnje MES (sistem za upravljanje proizvodnje) in njegova povezava na prenovljen/nov ERP sistem, vse skupaj s ciljem hitrejše izvedbe naših procesov ob zagotavljanju še večje kakovosti in vrednosti rezultatov našega dela.

 

Spremljanje podatkov v realnem času za še krajši odzivni čas
Z nadgradnjo in optimizacijo procesov in poslovno-informacijskega sistema v povezavi z dodatnim projektom MES pridobivamo podlago za spremljanje podatkov in kazalcev našega poslovanja v realnem času. To nam omogoča oz. nam bo omogočalo še hitrejše  odzive in informirane odločitve.


Kazalci uspešnosti za vsak proces oz. stranko posebej
Vse omenjene sistemske nadgradnje nam bodo tako omogočale spremljanje KPI-jev za vsako poslovno področje, za skupne procese skozi več poslovnih področij in za spremljanje poslovanja s kupci in različnimi dobavitelji (še posebej z dobavitelji orodij).
S spremljanjem raznolikih parametrov našega poslovanja v realnem času bomo imeli konkretne konkurenčne prednosti. Hkrati pa z nadgradnjo in povezavo naših sistemov postavljamo podlago za koriščenja prednosti, ki jih bo prinesla umetna inteligenca (AI) v prihodnje.

DPPpolni

DRUŽINI PRIJAZNO PODJETJE

Steklarna Hrastnik je novembra 2011 prejela osnovni certifikat Družini prijazno podjetje

zaposleni

SKRB ZA ZAPOSLENE

Zavedamo se, da so motivirani zaposleni, opremljeni z znanjem in vizijo podjetja, naša...

Več

okolje

SKRB ZA OKOLJE

Veliko pozornosti namenjamo varovanju okolja. Odgovornost do okolja je za Steklarno...

Več

nagrade

NAŠE NAGRADE

Steklarna Hrastnik se je na izboru Zlata nit 2012 uvrstila med finaliste v kategoriji velika podjetja in prejela...

CertifikatAAANaslovna slo

NAŠI CERTIFIKATI

Mednarodni sejem Ambiente je Steklarni Hrastnik podelil certifikat Ethical Style Guide.

Več

POVEŽITE SE

y1 f1 l1p1

Nas želite kontaktirati?

  1. Kontakti
  2. Kje smo
crta  TELEFONSKA 
  ŠTEVILKA

  03 56 54 600
crta  TELEFONSKA 
  ŠTEVILKA

  03 56 54 623
crta  ELEKTRONSKI 
  NASLOV
  
 
EBA2014 15Logo ambasador