Steklarna Hrastnik

Spletna trgovina napis

Korporativne informacije

 

 y1f1l1 

Mednarodni nagradni natečaj GlassRepurpose Steklarne Hrastnik ter Muzeja za arhitekturo in oblikovanje

Steklo omogoča 100% reciklažo in kreativno ponovno uporabo

 

Steklo kot trajnosten in okolju prijazen material ob odgovorni rabi in (ponovni) uporabi lahko pomembno vpliva na ohranjanje naravnih virov.


Prav trajnostna usmerjenost ter družbena odgovornost na vseh področjih delovanja je ena ključnih zavez Steklarne Hrastnik, kar potrjujejo tudi naložbe v najboljšo razpoložljivo proizvodno tehnologijo ob prehodu v industrijo 4.0, s katero bodo še izboljšali energetsko učinkovitost in dodatno znižali okoljski odtis.


V Steklarni Hrastnik želijo, da tudi poslovna in splošna javnost prepozna neskončne možnosti in priložnosti, ki jih ponuja ponovna uporaba stekla, zato so z  Muzejem za arhitekturo in oblikovanje v okviru Bienala oblikovanja BIO 26 pripravili natečaj # GlassRepurpose.


K sodelovanju na natečaju vabijo arhitekte, oblikovalce, fotografe in vse tiste, ki jih to področje zanima. Vsi zainteresirani si lahko vse o natečaju, sodelovanju in pogojih preberejo na povezavi.

 

»V Steklarni Hrastnik smo zavezani k vrhunski kakovosti izdelkov iz naše steklarne, a ne na račun okolja. Trajnostna usmerjenost ter družbena odgovornost do okolja, ljudi sta vpleti v vse naše poslovne procese in odločitve,« je ob tej priložnosti poudaril Peter Čas, generalni direktor Steklarne Hrastnik in dodal: »Z različnimi inovativnimi projekti ter vlaganji v najboljšo razpoložljivo proizvodno tehnologijo ob prehodu v industrijo 4.0 izboljšujemo energetsko učinkovitost in okoljski odtis. In kreativnosti, drznosti v razmišljanju ter inovativnih pristopov, si želimo tudi od udeležencev natečaja GlassRepurpose.«

 

Z novimi rešitvami do zniževanja okoljskega odtisa

Zavezo Steklarne Hrastnik do  dogovornega ravnanja do okolja dokazujejo tudi trajnostni kazalniki. Z investiranjem v inovativne rešitve, povezane z izrabo odpadne toplote, nadomeščanjem fosilnih goriv z okolju prijaznejšimi, višanjem izkoriščenosti talilnih peči in drugimi rešitvami, so v steklarni v primerjavi z letom 2017 leta 2018 za 10 odstotkov znižali porabo energije na tono staljenega stekla, za 6 odstotkov emisije CO2, za 40 odstotkov NOx na tono staljenega stekla in porabili za 50 odstotkov manj vode.

 

Ob tem pa vseskozi skupaj s partnerji iščejo nove rešitve. Nedavno nameščeno sončno elektrarno bodo povezali z vodikarno - delom pilotne naprave, na katerem se bo proizvajal čisti brezogljični energent - vodik. Na ta način bomo razvili nove tehnologije taljenja stekla z vodikom in s tem dekarbonizacijo goriva ter posledično zmanjšali ogljični odtis Steklarne Hrastnik. Prav tako planirajo postavitev še ene lastne 400 kilovatne (kW) sončne elektrarne, s čimer bodo  sami ustvarili tri odstotke električne energije, ki jo porabijo v steklarni.

 

Trg Steklarne Hrastnik je globalni trg, na katerem podjetja in blagovne znamke, ki so trajnostno naravnane, to pričakujejo tudi od svojih partnerjev.

 

naslovni vizual

DPPpolni

DRUŽINI PRIJAZNO PODJETJE

Steklarna Hrastnik je novembra 2011 prejela osnovni certifikat Družini prijazno podjetje

zaposleni

SKRB ZA ZAPOSLENE

Zavedamo se, da so motivirani zaposleni, opremljeni z znanjem in vizijo podjetja, naša...

Več

okolje

SKRB ZA OKOLJE

Veliko pozornosti namenjamo varovanju okolja. Odgovornost do okolja je za Steklarno...

Več

nagrade

NAŠE NAGRADE

Steklarna Hrastnik se je na izboru Zlata nit 2012 uvrstila med finaliste v kategoriji velika podjetja in prejela...

CertifikatAAANaslovna slo

NAŠI CERTIFIKATI

Mednarodni sejem Ambiente je Steklarni Hrastnik podelil certifikat Ethical Style Guide.

Več

POVEŽITE SE

y1 f1 l1p1

Nas želite kontaktirati?

  1. Kontakti
  2. Kje smo
crta  TELEFONSKA 
  ŠTEVILKA

  03 56 54 600
crta  TELEFONSKA 
  ŠTEVILKA

  03 56 54 623
crta  ELEKTRONSKI 
  NASLOV
  
 
EBA2014 15Logo ambasador