Steklarna Hrastnik

Spletna trgovina napis

Korporativne informacije

 

 y1f1l1 

Naše nagrade

Steklarna Hrastnik prejela sedem inovacij GZS Zasavje

Območna zbornica Zasavje je podelila je podelila sedem priznanj Steklarni Hrastnik za inovacije od tega je bilo  eno zlato, tri srebrna in tri bronasta priznanja. 

Preberi več

Steklarna Hrastnik je prejela slovenskega gospodarskega oskarja

Andrej Božič, generalni direktor Steklarne Hrastnik je, v imenu vseh svojih sodelavcev, prejel najstarejše in najprestižnejšega priznanje v Sloveniji – nagrado GZS, ki jo strokovna javnost pogosto imenuje tudi slovenski gospodarski oskar.

Preberi več

Steklarna Hrastnik je prejela veliko nagrado za marketinško odličnost 2017

Društvo za marketing Slovenije je na 22. Slovenski marketinški konferenci v Portorožu, Steklarni Hrastnik podelilo veliko nagrado za marketinško odličnost.

Preberi več

Andrej Božič je Manager leta 2016

Upravni odbor Združenja Manager je za Managerja leta 2016 imenoval Andreja Božiča, generalnega direktorja Steklarne Hrastnik. Priznanje mu bodo podelili na Managerskem kongresu v četrtek, 29. septembra, v Portorožu.

Preberi več

Inovacija leta 2016

Gospodarska zbornica Slovenije je v sodelovanju z Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo ter Javno agencijo SPIRIT Slovenija podelila priznanja za najboljše inovacije 2016. Za zlata, srebrna in bronasta nacionalna priznanja ter diplome se je potegovalo 40 najboljših inovacij iz 13 regij.
Steklarna Hrastnik je prejela kar dve priznanji za svojo stekleno skodelico Puzzle - zlato priznanje za naj inovacijo po izboru javnosti in srebrno priznanje po izboru strokovne komisije.

Preberi več

Nagrada Red Dot 2016 za Puzzle Steklarne Hrastnik

Steklena skodelica Puzzle iz Steklarne Hrastnik je prejela Red Dot nagrado na področju produktnega dizajna, za katero se je potegovalo več kot 5000 prijavljenih izdelkov. Nagrada je dodatna potrditev inovativnim in strokovno podkovanim zaposlenim v Steklarni Hrastnik, saj so Puzzle kot prvi tridimenzionalno zložljivi stekleni izdelek na svetu rezultat lastnega dizajna, razvoja in proizvodnje.

Preberi več

Andrej Božič je postal Zasavc leta 2014

Uredniški odbor Zasavskega tednika je skupaj z Akademijo Zasavc letos drugič pripravil izbor Zasavc leta. V širši izbor se je uvrstilo 30 uspešnih Zasavk in Zasavcev, ki so v letu 2014 ustvarili izjemne rezultate v Zasavju in svetu. Poleg Andreja Božiča so se v ožji izbor uvrstili Marina Barovič, direktorica splošne bolnišnice Trbovlje, Mišo Brečko, slovenski nogometni reprezentant, Lojze Čop, najmlajši slovenski kuharski mojster, in Nanda Guček, mentorica mladinskega gledališča Trbovlje.

Preberi več

ENERGETSKO UČINKOVIT PROJEKT 2015

Na  izbor pod okriljem  Poslovne akademije Financ  je 21 podjetij in organizacij  v štirih razpisanih kategorijah  prijavilo  23 različnih projektov.  Steklarna Hrastnik je po izboru strokovne komisije zmagala v kategoriji Energetsko učinkovit projekt 2015. Zmago je Steklarni Hrastnik prinesel projekt »Rekonstrukcija B peči z okolico in rekonstrukcija vročega in hladnega dela v poslovni enoti Special«.

Preberi več

STEKLARNA HRASTNIK PREJELA KAR 6 INOVACIJ GZS ZASAVJE

V četrtek, 18. junija 2015, je v Delavskem domu Trbovlje potekala svečana podelitev priznanj inovatorjem Zasavja. Steklarna Hrastnik je v konkurenci 20 sprejetih inovacij prejela kar šest priznanj – eno zlato, tri srebrna ter dve bronasti priznanji.

Preberi več

Steklarna Hrastnik prejela Evropsko poslovno nagrado – EBA (European Business Award)

Konec maja letos se je Steklarna Hrastnik uvrstila med 110 nagrajenih podjetij v okviru  Evropske poslovne nagrade – EBA (European Business Award). Prejeli so naziv  slovenski nacionalni šampion v kategoriji Podjetnik leta 2014/2015. Dosežku daje posebno težo  tudi dejstvo, da se je lani na izbor prijavilo 24.000 podjetij.

Preberi več

Zlato priznanje Gospodarske zbornice Slovenija

Steklarna Hrastnik je prejemnica zlatega priznanja Gospodarske zbornice Slovenije za projekt »Optimizacija B peči za izdelavo specialne embalaže – inovativna rešitev obratovanja peči v skladu z zahtevami trga«. Zlato priznanje je osvojila v močni konkurenci 173 prijavljenih podjetij, med katerimi se je kar 38 podjetij uvrstilo med finaliste na nacionalnem nivoju.

Preberi več

INOVACIJE ZASAVJA 2013

AFO 0808

V juniju 2014 je potekala podelitev priznanj inovatorjem Zasavja za leto 2013. Steklarna Hrastnik je prejela kar 5 priznanj, eno priznanje smo dobili skupaj z RC eNeM, eno priznanje pa RC eNeM – podružnica Steklarne Hrastnik.

Zlato priznanje je prejela inovacija Nove recepture obarvanja transparentnega stekla z Eco materiali, ki jih najdemo v naravi (RC eNeM), srebrno priznanje sta prejeli inovaciji Izkoriščanje odpadne toplote dimnih plinov steklarske peči G (SH) ter Avtomatizacija procesa kontrole kvalitete steklenic posebnih oblik na kontrolni liniji 4 (SH in RC eNeM), bronasta priznanja pa so prejele inovacije Implementacija laserja v proizvodni proces, Uporaba laserja pri personalizaciji izdelkov, Celsyum in Grip-it (SH).

STEKLARNA HRASTNIK IMA NAJ DIREKTORJA

Po izboru revije Kapital in 50 menedžerjev je naj direktor v Sloveniji postal generalni direktor Steklarne Hrastnik Andrej Božič, naj finančnik v Sloveniji je že drugo leto zapored postal predsednik uprave Zavarovalnice Triglav Matjaž Rakovec, naj podjetje pa novomeška Krka.
Na sejmu Kapital, ki je potekal konec aprila v Cankarjevem domu, so Andreju Božiču podelili naslov naj direktor leta 2012 za uspešno sanacijo Steklarne Hrastnik. Podjetje se je s pomočjo jasnega poslovnega modela, ki v ospredje postavlja ljudi in razvoj njihovih talentov, v dobrih dveh letih izvilo iz rdečih številk, obenem pa ohranilo delovna mesta.

PRIZNANJE ZA UVRSTITEV MED FINALISTE ZLATE NITI 2012

Skrb za zaposlene in strateško upravljanje s kadri sta poleg inovacij in skrbi za kakovost izdelkov ključna temelja uspeha Steklarne Hrastnik. V  minulih dveh letih smo veliko vložili v razvoj kadrov. Uvedli smo sistem notranjega mentorstva, s katerim prenašamo znanje med zaposlenimi. Vsak nov zaposleni gre skozi skrbno voden proces uvajanja. Oblikovali smo sistem horizontalnega napredovanja in sistem letnih razgovorov, zaposlene dodatno stimuliramo z nagrajevanjem uspešnosti. V teku je poseben program preventivnih izobraževanj za zaposlene zaradi zahtevnosti dela, s katerimi  preprečuje izgorelost na delovnem mestu. Letos smo izvedli že deveti tovrstni preventivni oddih. Usklajujemo tudi zasebno in poslovno življenje. Skrbimo za razvoj ključnih kadrov.
Uvrstitev med finaliste izbora Zlat nit 2012 je dokaz, da so naši napori usmerjeni v pravo smer.
Steklarna Hrastnik se je uvrstila med finaliste izbora Zlata nit v kategoriji velika podjetja.

DPPpolni

DRUŽINI PRIJAZNO PODJETJE

Steklarna Hrastnik je novembra 2011 prejela osnovni certifikat Družini prijazno podjetje

zaposleni

SKRB ZA ZAPOSLENE

Zavedamo se, da so motivirani zaposleni, opremljeni z znanjem in vizijo podjetja, naša...

Več

okolje

SKRB ZA OKOLJE

Veliko pozornosti namenjamo varovanju okolja. Odgovornost do okolja je za Steklarno...

Več

nagrade

NAŠE NAGRADE

Steklarna Hrastnik se je na izboru Zlata nit 2012 uvrstila med finaliste v kategoriji velika podjetja in prejela...

CertifikatAAANaslovna slo

NAŠI CERTIFIKATI

Mednarodni sejem Ambiente je Steklarni Hrastnik podelil certifikat Ethical Style Guide.

Več

POVEŽITE SE

y1 f1 l1p1

Nas želite kontaktirati?

  1. Kontakti
  2. Kje smo
crta  TELEFONSKA 
  ŠTEVILKA

  03 56 54 600
crta  TELEFONSKA 
  ŠTEVILKA

  03 56 54 623
crta  ELEKTRONSKI 
  NASLOV
  
 
EBA2014 15Logo ambasador